Premiär för "Kontrabassaxen" den 15/2 2023 på Ö2 Scenkonst!
En drömspelsmonolog av Fredric Thurfjell med nyskriven musik av Carin Blom, regi Voula Kereklidou.
I en nära fiktiv framtid har Sverige rasat samman:
all el, internet och kommunikation är utslagen, landet är mörkt och tyst.
Vi följer statistikanalytikern Adams ensamma flykt,
från det ockuperade Stockholm upp i det mer bortglömda Inre Norrland, för att undgå gängen som i krigets spår rånar och plundrar.
Han träffar drömska figurer i skogarna som Flärpmannen med tyllkjolen och Thomas med Maraccasarna och misstänker att han i sin ensamhet håller på att bli galen.
I ett övergivet hus hittar Adam en Kontrabassax som han blir kär i, jagas vidare ut på vägarna av milisen och när nöden är som störst dyker en dammig, ärrad blåsorkester upp.
Har ensamheten och rädslan fått honom att tappa greppet om verkligheten?
"Kontrabassaxen" är en musikalisk berättelse om ensamhet, musikens betydelse och om att våga göra motstånd.
De medverkande:
Kontrabassaxofonen är tillverkad av Benedikt Eppelsheim i München för Fredrics räkning. Den går ner en oktav under en barytonsaxofon och når ner till ett C i kontrabas-oktaven. Det är den enda fullstora kontrabassaxofonen i Sverige. Inom teater har den använts av Fredric på bl.a. Teater Pero, moment teater, Teater Tribunalen, Malmö stadsteater, Dunderklumpen i Döda Fallet och i Uppfinnarens död på Saxteatern. Den hörs även i The Great Learning Orchestra och i Karlsons Klezmer.
Carin Blom, kompositör och ljuddesign, har skrivit och spelat musik till ett 50-tal teateruppsättningar samt till film, cirkus, varieté och radioteater. Hon startade sin kompositionsbana i Varieté Vauduvill, en turnerande tältvarieté. 2020 gjorde hon musiken och ljuddesignen till Saxteaterns ”Uppfinnarens död”.
Voula Kereklidou regissör, verksam sedan 1994 på de flesta stadsteatrar och länsteatrar i Sverige som Stockholm Stadsteater, Riksteatern och mest på Uppsala Stadsteater, samt även i Norge. Hon är medgrundare av Teater Tribunalen i Stockholm. Hon undervisar även regelbundet på Stockholms Konstnärliga Högskola. Hon och Carin Blom har gjort ett flertal uppsättningar tillsammans t.ex. Lilla Sofies Märkliga resa på Scenkonst Sörmland.
Joel Olby Dannerup ljusdesign, tillhör moment:teater där han är ljusdesigner, scenmästare, skådespelare, musiker och ansvarig för allt tekniskt. Han frilansar även på andra teatrar.
Didrik Thurfjell projektioner och affisch, studerar på filmfotoprogrammet på Stockholms Konstnärliga Högskola och tar sin kandidatexamen till sommaren 2023. Han började sin bana som turnétekniker vid 6 års ålder då han i 4 månader turnerade med föreställningen Fjodor med Teater Pero. Ända sedan år 1 på grundskolan har han gått Bild/Media, på gymnasiet med Filminriktning och sedan Stockholms Filmskola. Han har skapat ett flertal musikvideor och varit del i teamet som live-streamat festivalen Svensk Musikvår i tre år.
Elvira Lauthers produktionsassistent, rekvisitör och fotograf, är utbildad vid Stockholms Filmskola och verksam inom tv- och filmproduktion som bl.a. kordinator, statistsamordnare och klippare.
Repetitionsbilder tagna av Elvira Lauthers och Didrik Thurfjell.
Produktionen är genomförd stöd av Kulturrådet, Musikverket och Helge Ax:son Johnsons Stiftelse.
Gästspel på Ö2 scenkonst på Bergsgatan 11 i Stockholm.
Ö2 Scenkonst stöds av Stockholms stad, Kulturrådet och ABF Stockholm.
Varmt välkomna!
Produktionen är genomförd stöd av Kulturrådet, Musikverket och Helge Ax:son Johnsons Stiftelse.
Gästspel på Ö2 scenkonst på Bergsgatan 11 i Stockholm.
Ö2 Scenkonst stöds av Stockholms stad, Kulturrådet och ABF Stockholm.
Varmt välkomna!